Alla inlägg under januari 2013

Av evelina nordberg - 21 januari 2013 07:56

2 timmar ihopräknat inatt....

Jippi!!! Fast nu leker vi med teletubbies och bilar och hon är glad och pigg. Trots att jag är så trött att jag knappt ser skillnad på teletubbies och bilarna så leker vi vidare...

Av evelina nordberg - 21 januari 2013 00:16

Jag säger bu och du säger bä... Lite så är det allt! Tolka fritt..

Kollade förresten på dirty dancing igår.. Den filmen som alla kvinnor vill befinna sig i. En dröm man vill leva om och om igen... Man kan riktigt känna sig in i rollen och följa med. Tycker den är så himla bra och blir lycklig av att se den...!
Vem skulle inte kunna hoppa rätt in i den filmen?

Funderar lite på en sak? Är man så säker på sig själv verkligen? Hur mycket du än tänker och värderar så är du då säker på att du inte kastar en liten sten i ett glashus? En liten som på en femöring kan bli en stenbumling? Det är helt upp till var och en men jag tycker de är fantastiska som är så självgoda.. Och hoppas innerligt att bubblan håller den dagen du kastar en stenbumling!

Idag är det förändrat.. Det som var och har varit blir till det som kommer förbli.
Jag och Marion pratade minnen.. Skönt att lämna det bakom sig.. Gå vidare liksom.. Det var ju ett par år sen men minnet hänger kvar och på något sätt måste man släppa det bara...

Varför låtsas? Varför ens försöka? Jag har lagt av med det! Ser framåt och ser en ljus framtid med min dotter som betyder mer än någon annan.. Vad som finns runt om spelar egentligen ingen roll. Jobb, bostad osv kvittar faktiskt. Värdesätter inget av det på det sättet längre..

Häromdagen lämnade jag ju Moa hos min mor.. Lite halvt akut. Jag är ingen fantast av att skaffa barnvakt konstant. Jag gör det när jag måste!! Jag uppskattar min tid med Moa mer än allt annat och inget kan ändra på det.
Vi är alla olika och tycker det är bra att det är så. Vissa skaffar barnvakt ofta för det passar dom men sådan är inte jag.

Jag har ångest nu för de dagar jag ska till Karlstad. Men vet att det kommer bli bra! Hade ingen lust att åka och dela rum med konkurrent stationen men ändrades på ett knyck när jag insåg en sak :)
Jag insåg också möjligheten att få sova en hel natt. En natt utan att vanka av och an med en liten skrutt som vaknar hela tiden av sin hosta. Jag gör det gärna, men det tär på mitt humör och min energi. Men jag gör allt för henne..

Just nu längtar jag efter ett bubbelbad med levande ljus och ett glas vin.
Bubbelbad- en trappa ner.
Levande ljus- fixat
Ett glas vin- antibiotika kur i 10 dar!!!
Äh struntar i allt då.,
Läste förresten biverkningar på den antibiotika kuren jag fick.. Trodde det var meningen att man skulle bli bättre?
Vanliga:
Blåsbildning- ok? Vattkoppor igen??
Feber- jaha... Kör på då
Magsmärtor och diarré- magsjuka??
Blåmärken- japp jag gick en boxningsmatch igår?
Osv... Alltså dessa biverkningar...

Kommer ihåg när jag fick min diagnos för magen... Då fick jag en Ica bärkasse med tabletter.. Som mest åt jag 32 tabletter om dagen!! Det var det enda jag gjorde kändes det som.
Det var det ena för det men sen var det en tablett för biverkningarna osv,,,
Kändes inte så bra! Så en dag la jag av med alla förutom två!!!!!!! Jag sa stopp och insåg att jag inte orkade med det.. Visst jag tar smällen emellanåt men det är värt det alla gånger... Nu kan jag ju komma hemifrån i alla fall :)

Jag vill även passa på att tacka alla ni där ute som finns! Utan alla så hade livet varit förbannat tråkigt! Luta dig tillbaka och låt livet rulla på...

Peace!!!!




Av evelina nordberg - 19 januari 2013 00:21

Åh idag gjorde jag det... Åkte dit, satte mig i väntrummet, blev inkallad, fixad och ut!

Ja tandläkaren och inget annat glamoröst! Trots att jag ruinera mig och fick reda på att nästa behandling kostar c:ā 10.000 kronor så kändes dagens räkning helt ok!

Måste ju berätta om min nya väntrums kompis..
Gumma på 94 år och pigg som en ungdom. Glad som en lärka kom hon in med smink, pälskappa och en mobil i handen. Väl i kassan förklarade hon för receptionisten om sitt onda i munnen. Hon förklarade för receptionisten om sin värk i tänderna hon inte har. Hon tog ut tänderna och sa att värken sitter i dessa.., löständerna!

Receptionisten bad henne sätta sig ner i det gigantiska väntrummet och såklart sätter hon sig bredvid mig :(

Där sitter jag i joggingbyxor, trött som attan och med ett ansikte som inte sett en mascara på länge...

Gumman snackar på om sina problem med dottern som vägrar att inse att hon är gammal, om dotterdottern som inte kan behålla ett jobb och dotterdotterns son som nog borde lärt sig vett och etikett.

Jag känner hur värken börjar bli värre och värre och hur gummans prat inte gör saken bättre..

Gumman börjar diskutera sjukdomar och undrar varför dagens barn inte skärper till sig! De söker läkare för allt idag förstår ni.. spelar ingen roll om det är huvudvärk, mensvärk eller brist på sömn. Hon bad sedan om hjälp att fylla i hälsodeklarationen.

Namn: ..........
Adress: ,.....,,,
Rökar eller snusar du: ja två paket om dagen!
Transplanterad: japp två silikonbröst!
(var nog inte det de menade men ok)
Tabletter: ja en massa färgglada..
(kanske inte heller helt rätt?)
Hjärtproblem; nä min man är död!!
(hjärtflimmer eller något?)

Sen gick samtalet vidare... Satt och småskratta åt hennes svar,,,

Av evelina nordberg - 18 januari 2013 13:39

Ja jag kallar mig själv idiot! Idiot för att jag är SÅ rädd för tandläkaren och inte tar tag i det!

Inatt fick jag åka in akut till sjukhuset.
Väl inne fick jag starka värktabletter och kunde få 2 timmars sömn.. Så inatt har jag sovit 2 hela timmar och känner mig helt slut..

Värken var så stark att jag för några ögonblick tänkte att nu tar jag livet av mig! Låg på köksgolvet och kved.. Jag klarar allt!! Utom just tandvärk!!

Det är en piss i havet att föda barn gentemot tandvärk. Jag avled nästan..

Så nu sitter jag här med en värk i käften och väntar på min tid hos tandläkaren.. Och jag vet vad de kommer säga.. Suck!

De kommer inte kunna göra något utan skickar hem mig med mer värktabletter för det är en stor operation jag måste göra och den har jag avbokat tre gånger!!!

Skräcken jag har, har gjort att jag ena gången åkte ut och vände i dörren! Känner mig som en 3-åring!

Vuxna människa-ta tag i ditt liv!!!

Så ikväll bäddar jag ner mig med ett glas vatten och tycker så SYND om mig själv! Det får man väl? Ibland i alla fall ;) Inte ofta jag gör det men idag ska jag göra det!

Fick äran att vara barnvakt imorse och han är ju världens gullunge...somnade hur snabbt som helst. Han kan jag passa flera gånger utan problem :)

Av evelina nordberg - 17 januari 2013 23:21

Överallt ser det likadant ut! Det är alltid samma visa om och om igen... Och när det väl tar slut så börjar det strax om igen...
Det var inte så jag föreställde mig det!

Gjorde nya naglar idag. Känner mig lite fräschare helt plötsligt! Så lite kan göra SÅ mycket!

Jag sa att jag aldrig skulle göra svarta naglar men kompromissa med svartglitter.., :) lurade mig själv lite ;)

Idag kom det nya vitrinskåpet! Så jäkla fint! Skämmer jag bort mig själv så får man väl inte missunna huset? Eller ja, jag hämtade igår men kunde inte bära in det själv... Nu är det soffan och soffbordet som ska in innan Moa fyller 1 år :) Och hoppas innerligt på köp av NYA sängar :)

Så himla bra när vi fyller år samma månad! Ett kalas! Jag är inget fan av kalas... Rättare sagt så är det jättejobbigt! Städa, fixa m.m för att allt sen är över på 2 timmar! Och då får man dessutom börja om med städ och disk.. :( ett jäkla jobb!!!

Idag kom för övrigt remissen för Moa. Besök om en månad! En hel månad! Ännu en månad utan sömn med en dotter som är ledsen på grund av alldeles för lite sömn.., är det så det ska vara? Vi pratar om ett barn på snart 11 månader!! Är så irriterad!

Så nu fokuserar vi på oss själva... Och på våran sömn... Så ni energikrävande själar ute i världen passar inte riktigt in!

Mina anställda kallar mig numera octopus för övrigt! Beskrivningen löd:
Småbarns mamma med häst, hund och katter som balanserar det stora, gigantiska jobbet som chef för x antal anställda och deras livsproblem på jobb och i vardags livet. Samtidigt drar hon runt ett hem och finns till för de hon bryr sig om och även om hon inte har tid kör hon sin mormor hit och dit och sån e hon!

Tack underbara ni!!!


Av evelina nordberg - 17 januari 2013 17:56

Snart fyller jag åt :)

Tänkte köpa present till mig själv men vad???

Av evelina nordberg - 17 januari 2013 02:05

Asså tandvärk! Jag får skylla mig själv!

1) är livrädd för tandläkaren och är nästan (bara nästan) beredd att ge 10,000 för att sövas om jag ska gå dit!

2) sket i tiden för att operera ut de två högra visdoms tänderna som min f.d klantiga tandläkare så fint gjorde sönder första gången jag skulle ta ut dom!

3) har världens sämsta kvalité på tänderna på grund av alla starka tabletter jag äter för min tarmsjukdom!

Så nu får jag ringa en ny tandläkare då jag tappat förtroende för folktandvården som inte bryr sig om oss extremt rädda patienter...

Det började när jag var liten och hade Birger.. Hans mål i livet var att dra ett så många tänder han kunde.. Han gjorde allt för att få dra ut en tand!

En gång var han sjuk och jag fick en utländsk läkare som kunde två ord svenska. Jag kände mig då trygg och gick in rakryggad för att se den urblekta planschen som suttit på den stackars väggen i sisådär 100 år. Väl där inne möts jag av en man som pratar engelska som jag då inte kunde ett ord av.

Väl inne läggs bedövning och sen var det dags... Men jag har nog aldrig skrikit så mycket i hela mitt liv (jo, på förlossning men inte annars)

Bedövningen tog inte för jag hade en infektion i hela tandbenet. Men läkaren som inte kunde svenska trodde mig inte.,, han drog och drog... Till slut skrek min mor till han att sluta och jag fick gå gråtandes därifrån.

Det var den värsta upplevelsen i mitt liv! Jag minns det som igår!

Sen dess har jag skjutit upp alla tandläkar besök tills in i det längsta och mår dåligt när någon ens nämner ordet tandläkare!

Nu har jag i alla fall fått kontakt med en som är specialist på människor med tandläkar skräck.., så skönt!

Så nu ska jag fixa dessa bissar... Ska även skriva in min dotter hos henne då hon kommer läsa av mig som en öppen bok om vi går till folktandvården...

Så vet ni! Min stackars skräck...

Nu sitter jag i min gigantiska soffa.., Moa knör på höger sida...
Randy mellan knäna
Och electra på vänster sida...
Det kallar jag mys!!



Av evelina nordberg - 15 januari 2013 01:01

Bra kombination?

Trångt= köp en gigantisk soffa men själv får du sitta i ett hörn då din dotter breder ut sig mer än hunden! Förstår inte hur hon lyckas?
Så fort jag flyttar henne tittar hon upp och kryper tillbaks., så jag får nog köpa mig en egen soffa :)

Besviken? Ja du människa där ute som på många sätt betyder allt för mig! Att du inte förstår? 1 år har gått och inte ett ord.,, inte ett betydande ord kan jag tillägga! Trodde i min vildaste fantasi att du skulle ta dig i kragen och göra det rätta men lik förbannat sitter du på dina höga hästar trots att de är lägre än lägst! Snart är det försent!!! Bara så du vet det! Och hade jag varit som du hade jag omvärderat mitt liv genast! Du vet vem du är och denna konversation har vi haft förut!

Det finns inget annat att förlita sig på än sig själv! Tro inget annat = irriterad


Började skriva dagbok när Moa föddes! La ner det rätt snabbt för det löd såhär:

Mån: Fika med Maria
tis: Fika med Maria
Ons: fika med Maria
Tors: försov oss först, fika med Maria
Fre; fika med Maria
Lör; oj?!! Jo just det fika med Maria!'

Mycket intressant!!

Ovido - Quiz & Flashcards