Alla inlägg under januari 2013

Av evelina nordberg - 26 januari 2013 22:59

vem bryr sig? inte jag!


På torsdag morgon bär det av! hade känts skönare att  åka om vågen i alla fall kunde visa lite mer minus men men.... jag får väl ta det!


så imorgon kör vi ännu en lång promenad off road med att kämpa sig upp för kullar och liknande med en barnvagn och en hund som drar åt helt fel håll och dessutom är stendöv då allt jag säger bara ignoreras tills jag nästa får bära hunden upp för backen/kullen.


just nu äts det sallad och proteiner... så är det! jag älskar sallad och det gör mig verkligen ingenting men när ska vågen inse det? vill ha en sådan våg de har på reklamen på tv... fantastisk/ underbar/ intelligent/ härlig osv.

tänk att vakna varje dag till det men så fort du går förbi spegeln ändrar du dig till ditt dystra jag och tänker att jag kunde gått 20 minuter längre igår?


har aldrig mått dåligt av min vikt direkt men nu slår den hårt emot mig. kan bero på att allt är lite upp och ner just nu? Däremot vet jag att jag har gått ner över 25 kg förra gången så ska jag banne mig lyckas nu med, skulle bara börjat tidigare!


Lite mycket i huvudet och väldigt många som tycker att de kan leva mitt liv för mig är ingen vidare kombination. Ni vet när någon försöker ta beslut för en?

Varför gör du inte så?

Gör såhär så blir det bra?

Oj gör du så?

osv...........................................


så därför har jag idag bara "nästan" varit hemma!! i alla fall inte rört min bil på hela dagen!!!!

bilfri dag behövdes rejält... jag är så extremt trött på att köra bil så jag vet inte vart jag skall ta vägen!


Eller egentligen är jag trött på alla måsten... Älskar dagarna med min dotter men dessa måsten som lägger sig i finner jag som energitjuvar... Så frågan är hur man hanterar dom?

Om jag inte gör det idag så lär det inte försvinna tills imorgon?


Så på torsdag när jag lämnar all måsten så hoppas jag att det blir toppen! att få frukost serverad, gå på bankett med stora artist uppträdanden och befinna mig mitt i händelsernas centrum... där kommer jag vara!

Av evelina nordberg - 25 januari 2013 22:45

oj igår var det sjukt snurrigt!


började dagen med extremt viktigt möte om min framtid och det gick bra trots att 2 pärmar stod kvar innanför dörren hemma och så även vagnen till Moa. planeringen dagen innan kändes som bortblåst för man kan tydligen missa en stor vagn innanför dörren och så även en stor påse med pärmar i!


undra hur trött jag var när jag gick ut genom dörren?


mötet gick smidigt och fick beröm för min fina butik och mitt engagemang. tack för det!

tror ingen fattar hur mycket tid jag lägger på butiken!

det är inte bara att åka dit och dricka kaffe på kontoret utan det kräver "lite" mer än så trots allas kommentarer..


men på något sätt löser man det och även om jag sitter uppe halva nätterna med pärmar och papper så tycker jag ändå det är roligt. Tycker också det är roligt med mina underbara anställda som finns där. Massa annorlunda personligheter som kompletterar varandra. Man kan inte vara vänner jämt och man kan inte tycka att alla gör rätt men de löser det superfint och accepterar varandra som de är!


Sen satt jag och fundera på vilken personal som hade ställt upp så mycket och faktiskt brytt sig?

När Moa föddes satt de och inventera butiken utan mig, när vi åkte till jobbet första gången stod där presenter till min lilla skrutt, Nu häromdagen fick Moa en lekstuga och en dockvagn, Moa fick julklapp av personalen och de är verkligen helt underbara!


Igår åkte jag även till min svägerska och Moas lilla kusin. Väl där inser jag att mina 2 skötväskor står kvar på jobbet! det enda jag hade med mig till mötet!! Så fick snällt fråga Linda om en blöja och mat hade jag i bilen. Så Moa fick leka i sina kläder hon haft hela dagen istället för ombytet som låg just i en av skötväskorna. kände mig helt uttömd på energi men på Lindas köksbord stod en underbar nybakad tacopaj med tillhörande sallad.... Åh vad underbart!


Moa var just då när vi var där på värsta humöret! bara sur och ville inte alls vara med. På vägen hem (efter att vi hämtat skötväskorna) somnade hon gott och var på toppenhumör när hon fått sova lite.


sen på kvällen blev det till att handla lite mat. kändes skönt inför helgen med en kyl laddad och då brukar humöret vara på topp! tänk vad lite sallad, gurka och kyckling fileér kan göra?


sen gick kvällen i andan - supertrött!!!


fast i och för sig har jag känt att 4 timmar sömn per natt inte kan hålla ilängden men ignorerat det totalt.... kanske kommer nu?


Funderade ett tag på att dra iväg på spa men kom på mig med att jag kommer sova hela dagarna och nätterna utan att få en enda behandling eller glas champagne! hur lyckat blir det?






Av evelina nordberg - 24 januari 2013 23:35

Har förberett det lilla släpet utanför så Maria kan fiska upp det imorgon med sin bil..

För en timma sen höll jag på att frysa ihjäl då jag var hos hästarna. Fruset vatten, frusna fingrar och hela jag frusen!!

Idag har jag och Moa myst! Hon har gått utan blöja hela dagen och det har hänt massa olyckor men vad gör det?

Hon gillar att var utan blöjan och försöker allt att låta henne vara det ofta..

Nä måste sova tyvärr

Av evelina nordberg - 24 januari 2013 18:15

Jag kan inte hjälpa det! Får panik på ALLA saker.. Jag har rensat och slängt men det är ju lika mycket kvar???? Nu har jag i alla fall lyckats fylla ett släp till som ska slängas..

Det tar aldrig slut... Fast om jag köper nya saker hela tiden så blir det ju så?
Fast sådan är man ju? Vill i alla fall kunna veta vart allt är...

Fast när man väl är igång så åker ALLT!!! Då menar jag ALLT!! Så skönt!!

Nä nu fortsätter jag...

Av evelina nordberg - 24 januari 2013 00:04

Japp... Onsdag idag... Och jag trodde såklart det var just tisdag?!?!?

Hur hoppade vi över en dag? Vad hände? Snurrigt och får stå mitt kast och inse att det blir att gå upp supertidigt!!

Imorse gick jag över till min härliga granne... Väl där möttes vi av andra härliga grannar.

Barnvagnar parkerade på utsidan och fyra kaffesugna tanter där inne.
Lunch- sannes härliga broccoli/ost och skinkpaj,, underbart god!
Efterrätt- semlor såklart!

Samtalen handlade mest om vägföreningsavgifter, lekplatsen och ja??? Just det! Barnen :)
Det är alltid roligt att träffa dom och se hur mycket barnen växt, utvecklats och bara umgås då man på vintern knapp vågar lyfta handen och vinka när man puttrar förbi då risken att få frysskador är total!

Här på gatan/vägen är alla ute från 1 april till och med 1 oktober. Då snackar man vid brevlådorna, lekplatsen m.m (tyvärr ofrivilligt ibland)

Grannbarnen bjuder in på godismöte, lekmöte eller ja, lördagsmys? Fast om man skulle komma vid lördagsmyset så fick man gärna gå innan de dukade fram godiset... Ha ha
Tur att dessa härliga ungar finns som förgyller våran lilla väg..

fick härligt telefonsamtal av Maria förut. Alltid roligt när hon ringer... Klart att jag kan vara någons ryk kompis när det behövs... Alltid!!

Nä nu blir det natti!!


Av evelina nordberg - 22 januari 2013 23:56

Åkte på vägen mot bästa Maria idag, såklart! Vägen dit har jag kört hundra tusentals gånger...

Men jag trodde inte i min vildaste fantasi att jag skulle se massa kossor halvt galna på vägen!

Visst, jag bor på landet... No problem! Men det betyder inte att jag gillar kossor... Är fullkomligt livrädd för dom när de är lösa.

Sätter på varningsblinkers och kör in till kanten. Smyger mig ut ur bilen och försöker ta mig in till huset i närheten men de har 2 stora hundar utanför och de vågar jag knappast gå in till när jag inte känner dom. Står och vinkar ihopp om att någon ser mig..

Runt mig springer det massa galna kossor och som tur är så hittar 3 utav dom en stor tunna med havre... :) :)
Till slut kommer en kvinna ut och hjälper mig... Djup suck!

Idag shoppade jag loss by the way!
En kofta ordinarie 799
En tjock tröja ordinarie 699
Bh + trosor ordinarie 224
Två linnen ordinarie 298
Priset??? 104 kronor totalt!!!
Min mor och jag är supereffektiva på shopping! Nu saknas det bara nya byxor.... :(

Hoppande gummor då?? Ja det är min mormor. Ställde snällt upp och körde henne imorse.. Självklart ställer jag upp! Moa sov så gott men väcktes snabbt av min mormor och vad får jag se?? Min mormor hoppandes, sjungandes och vinkar för fullt till Moa... Nog att Moa vill sova då??? Och vad frisk min mormor blev???




Av evelina nordberg - 22 januari 2013 23:17

Nyheter!!!

Det kommer massa nyheter i vår och några har redan ramlat in och de köpte jag idag för att överraska Maria!

Ostbågar prästost- sådär.. Ingen större skillnad från vanliga

Ostbågar cheddar- precis som ovan

Popped chips- sourcream smakade helt ok och även lättsaltade men vad lika räkchipsen de är! De man får på Kina krogarna

Olw grilled cheese och onion- luktade pyton!!! Men var riktigt goda!

Marängbulle choklad och även citron-
Supergoda!!!

Tog en av varje + pyttedel av bullarna!


?

Av evelina nordberg - 21 januari 2013 17:30

Åkte ut till min vän Emelie och hennes underbara son T så barnen fick leka lite medans vi drack kaffe och tjöta.

Helt underbart att se denna lilla grabb som är så supersnäll mot Moa. Han kramas och pussas hela tiden och det är jättehärligt! Tänk vad de måste tänka? Emelie funderade på om han förstod att Moa var mindre och det är nog så helt klart.

Han kommer bli en riktig liten toppenkille i framtiden!!

Imorgon ska jag åka till Maria och köra överraskningarnas party!! Det ni?? Kommer bli så himla roligt och spännande... Vi håller på den hemligheten tills imorgon!

Köpt lite vinterkläder till Moa tills nästa år. Passar på nu på rean :) men så hittade jag en overall som till och med jag skulle kunna tänka mig! En canada goose overall för barn.., endast 4060 kronor!! Som hittat! Jag hade ju gråtit floder om hon ens gjort ett hål i den.. Helt sanslösa priser för barnkläder..

Jag gillar märkeskläder men har också en gräns! Jag betalar verkligen inte vad som helst för något. Skulle aldrig lägga över 1500 på ett par skor och om de kostar 1500 får de banne mig vara extremt praktiska och snygga så jag typ kan sova i dom också. Kläder ligger nog runt 1200-1300 som smärtgräns. Jacka kan jag inte påstå så mycket då jag kan ge mycket för en supervarm jacka.. Som när canada goose kom och jag importera en från Kanada?

Peace



Ovido - Quiz & Flashcards