Alla inlägg under december 2012

Av evelina nordberg - 12 december 2012 00:27

Den här febern kan dra nu! Jag utvisar den!!

Allt tar kål på mig liksom... När försvinner den egentligen? Halsont är ju ingenting jämfört med feber så det kan jag ta.

Idag blev det thai mat. Lat?? Japp det blev jag efter att orken gick ut genom dörren. Eftersom thaien här snart går i konkurs får jag stödja den som den goda samarit jag är ;)
Han sa idag att han har svårt att dra runt det, och de har den bästa maten någonsin! Kommer bli jätteledsen när den försvinner :(

Moa fick en skål med ris och ja, det slutade med ris precis överallt.. Men roligt hade hon verkligen. Nu ska jag bara städa upp allt :(
Min dammsugare till hund tyckte tydligen inte att ris var någon höjdare. måste hon vara petig med maten just idag? Tänkte att nu blir det rent men mizzy petade runt de tusen riskornen ännu mera så det blir städande i alla fall.

Är så irriterad på folk som tydligen tycker det är rätt att ta från andra. Gör rätt för dig! Jag driver ingen välgörenhet utan det ska ge många lön och fakturor skall betalas. Oavsett din usla ursäkt så rättfärdigar det dig inte med att du nu har gjort samma sak 2 gånger. Att sen inte vilja diskutera utan lägga på luren gör ju inte saken bättre din nöt! Fast jag knäckte dig så hoppas du gjort vad du lovade men det kan man ju inte tro?

I helgen kidnappade jag 2 barn ;)
Låter illa men noga planerat av mig och barnens mor. Vi åkte på julmarknad och gjorde adventsljusstake, dörrkrans, dekorerade ljus och fixade till några tråkiga pepparkakshjärtan. Hade extremt fullt upp med 3 barn och två som sprang åt varsitt håll och en som kröp åt det enda håll som var kvar gjorde att jag ibland såg syner hur jag tappade bort ett barn och fick ringa M och säga att ett av hennes barn är borta men som tur var höll jag ihop det hela.

Tydligen gillar inte hennes barn glögg men jag fick ändra det till att de älskar glögg för både j & m sprang fram och tillbaka dit och hämtade glögg. Och ja, den var alkoholfri!! Vad tror ni om
Mig egentligen?

Sen att J egentligen var 10 och fiskdammen var upp till 8 år spelade inte så stor roll ;) M tyckte det var lite töntigt och gav bort sin nalle till Moa som blev toknöjd!

Efteråt försökte jag få i dom lite gröt men de suktade mest efter godispåsarna under vagnen.. Hmmm

Sen firade vi J för han blir stor kille. Älskar M:s familj. Så härliga människor.., tycker det är superhärligt att träffa dom.. Känns som om man känt dom i en evighet.

Imorgon blir det julbord med jobbet men hur ska det gå med feber och allt annat? Jaja några panodil och bita i sura äpplet. Lite julmat har väl aldrig skadat?

På torsdag blir det Ullared ;)
Mitt mecka!! Tjooohoooo

P&K

Av evelina nordberg - 10 december 2012 16:36

Bloggtorka några dagar

Kollade på en film häromdagen.. Om momsters... Vet ni vad det är?

Det är alla dessa mammor som:
Har perfekt hår när de vaknar
Alltid sminkade
Alltid rena och nystrukna kläder
Tränar flera gånger per dag
Alltid hemlagad mat
Deras barn skriker/gråter aldrig
Hämtar/lämnar i tid om de nu inte står och väntar en halvtimma innan
Osv.

Så när du själv dyker upp med en nyspydd spya på axeln, ett barn som grisat med en majskrok hela vägens bilen och ser ut som hej kom och hjälp mig och kanske dessutom är 10 minuter sen så möts du av en nyfrissad mamma som har kliniskt rena barn och de har varit där i 30 minuter redan så känns det inte jättebra. De är momsters!! De gör oss andra dödliga att verka som om vi är slappast i världen.

Så härmed tackar jag nej till momsters i min närhet ;)

En annan fundering: ni vet ibland känns det som om någon har ett problem med en själv men de tar liksom inte upp det! Varför gör man inte det? Sånt gör mig så irriterad. Jag tänker då inte göra det då jag bara anar men om det nu är så, så kan de väl säga det?

Varför låtsas? Kanske bara inbillar mig men det för tiden utvisa helt enkelt.

Tack mor och far för att ni titta förbi och hjälpte mig en stund idag:)

Av evelina nordberg - 9 december 2012 01:58

http://www.karinsblogg.com/2012/12/tavling-vinn-ett-set-fran-skip-hop.html?m=1

Av evelina nordberg - 6 december 2012 23:57

Moa kom ut och det hela blev lugnt och stilla..

Efter en stund kastade jag mig in i duschen och njöt för aldrig har en dusch varit så skön...

Sen när jag var redo gick vi till bb. Bar väskor och koncentrerade mig på det nya knytet.

Dagen efter skulle jag smyga ut och ringa lite samtal till jobbet. Klockan var väl 05:30 ungefär.. Passerkortet var med och jag gick utanför sjukhusets dörrar. Allt gick fint tills jag skulle in igen! Dörrarna var låsta och jag fick ringa på en klocka. Dörren öppnades men fick snabbt reda på att Psyk ligger precis under bb och det är tydligen svårt att avgöra vart jag tillhörde. För mannen ifråga ställde minst tjugotal frågor om hur, var och när trots att jag vaggade fram som en pingvin, hade fullt av vatten i kroppen och såg ut som en sumobrottare blandat med flodhäst och dessutom hade ett armband med bb på. Men nej nej jag tillhörde nog Psyk och hade du frågat den stackars BM jag skällde ut hade hon nog intygat detta för att slippa se mig igen.

Sen sov jag en stund och blev väckt av nästa BM inför frukost. Smyger ut från rummet och vaggar mig lite stillsamt fram för att inte väcka någon men slår i benet i vagnen utanför och skriker helv.....!! (där vaknade de första rummen)

Sen ska jag ta kaffe med mina vattenfyllda händer och slutade i kaffe över hela golvet och utbrister em ramsa i form av... Fan helv.... Jävla skit....

Och där vaknade resten av korridoren...

Duktiga jag!!!

Av evelina nordberg - 6 december 2012 13:29

Väl uppe på britsen och konstaterande av de 10 cm hade jag bestämt mig. Ge mig ingen bedövning!

Har jag klarar allt annat så klarar jag nog detta med!!

Ena BM tjatade på mig om att andas hela tiden och jag klarar inte tjatande människor. Det är det mest irriterande jag vet. Och när hon till slut sa andas för tusende gången slog det slint. Värkarna glömdes bort och allt jag kommer ihåg är att jag bad denna dam ta sitt Pick och pack och dra, för annars skulle minsann jag göra det! Hon förklarade snällt att ingen taxi i världen hade hämtat en kvinna som håller på att föda och jag bad om ursäkt och påminde henne om att jag minsann inte hade berättat hur jag skulle ta mig därifrån!

När värkarna kom tillbaks så kom mitt nödrop! Ge mig smärtstillande och jag ångrade djupt att jag inte tog de dör alvedonen innan jag åkte! Precis som om det hade hjälpt??

Narkos läkaren kom och berättade att vi får snitta i ryggen på grund av tatueringen men där ser ni?!?? Där kom fåfängan in och jag ville absolut inte ha ett snitt på ryggen. Nä du detta klarar jag själv om det ska vara på det sättet!!!

Lustgas på och jag som aldrig dricker fick panik och kände mig asfull... Ni vet när man var ungdom och druckit för mycket och spydde ner allt. Så blev jag...

Där låg jag med värkar, spya och en otroligt irriterande BM. Så himla chic!

Att jag inte kunnat se mina ben på 3 månader betydde att djungeln på albino benen lös som ett vitt lakan fullt av mygg på... Otroligt sexigt! Om jag får säga det själv..


Efter en timma var hon ute och det var en liten tös som fick heta Moa

Fortsättning följer

Av evelina nordberg - 6 december 2012 01:30

Natten är kommen och halva hemmet är sådär städat..

Tänkte på en sak. När lilla Moa kom till världen var en resa i sig. Vattnet gick 05:10 och vid den tiden sov jag i soffan då jag inte kunde röra mig och spydde så fort jag låg ner. Skulle precis gå och kissa när jag hunnit tre meter och vattnet forsade ut ärligt talat. Värkarna kom lite då och då och jag ringde förlossningen som sa ta två Alvedon och lägg dig i ett bad
Problem ett!!: jag kommer säkert i badet med de tre cm vatten som får plats då det annars rinner över när man väger x antal kilo.
Problem två: hur skulle jag sen ta mig upp? Hade ju ingen lust att ringa 112 och säga att denna kvinna sitter fast i badkaret.
På eftermiddagen kom min underbara far och in till näl åkte vi. Väl framme skulle två väskor med in och direkt innanför fanns bårhuset. Jag kände mig redan döende så det var inte direkt upplyftande!
Hissen var svart och totalt död så den passade bra in där.
Fick krypa upp för trapporna i mitt ytterst sämsta val av ljusgråa gympa byxor vilket betyder att de inte direkt var ljusgråa när jag kom upp.

Väl där efter många Provtagningar, mätande osv bad de mig ta en promenad. Kom ju 100 meter på 45 minuter och frågan var bara hur i hela ..... Tar jag mig tillbaks?
Kidnappade en rullstol som tillhörde sjukhuset och for tillbaks..

Hissen var dock fortfarande död och trapporna kändes som ett maraton lopp. Kändes inte ett dugg bättre när en sköterska frågade mig halvvägs varför jag inte tar hissen? Ja du..., fråga gärna en kvinna i extrema värkar den dumma frågan så får du svar på tal!!

Väl utanför förlossningen fick jag ringa på en ringklocka och nej de är inte supersnabba på att öppna där och utanför fanns en korridor på 100 meter med kala väggar och inte en stol i sikte...

Barnmorskan släppte tillslut in mig och såklart låg mitt rum längst bort i korridoren. En evighets promenad och inte direkt kortare när BM vad mig snabba på lite.

Inne i rummet bad hon mig byta om och lägga mig och vila för detta skulle ta lång tid. Jag drog mig upp på britsen och BM gitt-Marie kollade läget och jo visst 10 cm var det här..

Fortsättning i ett annat inlägg :)

Har ni tänkt på detta med handdukar och män? Vet att i 99% av alla sambo hem så byter mannen inte handduk frivilligt. De tar dom som hänger där.


Om ni successivt tar bort en och en handduk... Kommer det då nya? Nepp!
Men om ni successivt tar bort handdukarna och hänger dit nylonstrumpor så lovar jag er att nylonstrumporna är blöta den dagen då der inte finns någon handduk!

Kram

Av evelina nordberg - 5 december 2012 16:52

Idag har jag börjat slå in julklappar
Ella-klar
Fenix-klar
Maria-klar
Amanda-klar
Mormor-klar

Har även satt upp adventsstakar.. Utebelysningen orkade jag inte idag då jag så fort Moa somnat måste gå ut och skotta.

Hade behövt in till jobbet och beställa varor men funderar starkt på att gå upp tidigt imorgon och göra det istället?

Har eldat hela dagen så det är varmt och gott inne nu :)
Funderar på att brygga mig en kopp kaffe och mysa...

Städandet och röjandet tar tid!! Känner mig aldrig klar... Känner alla det så?

Släpet står på utsidan och säckarna fylls men känns som om allt är kvar..

Av evelina nordberg - 5 december 2012 00:13

Hur kan två fjärrkontroller till samma tv försvinna? bara puts väck. Vet inte hur många jag köpt. Känns som om någon tar sig in och tar dom för att jag ska få resa mig varje gång!

Känns som om det är gamla tider när man var tvungen att byta kanal framme på tv:n. Det är där jag är just nu.

Ska jag se på en dvd eller tv så upp och hoppa och ta de cirka 10-12 stegen fram. Sen tillbaks igen.. Vilken motion jag får!

Imorgon hoppas jag på att vara ledig! Ledig som bara den!! Skall städa och ja, jag har faktiskt längtat.. Tro det eller ej för här hemma är som tredje, fjärde, femte och sjätte världskriget SAMTIDIGT!!

Tredje världskriget är min hunds päls
Fjärde världskriget är mina katter
Femte världskriget är Moas alla leksaker
Och sjätte världskriget är tyvärr!!- jag!
Kan inte mer än erkänna att jag skitar ner rejält själv.. Hur svårt kan jag ha att plocka upp efter mig själv?

Fast det bästa jag vet är att komma innanför dörren, slänga av mig kläderna och hoppa i de mest urtvättade gympabyxorna och största tröjan jag hittar.. Vilket gör att de andra kläderna hamnar just där, innanför dörren.

Tvätten ska vi inte prata om men det gör vi ändå;)
Har nog fyra, fem tvättkorgar... Sorterar sådär medans jag lägger tvätten i tvättstugan (om jag inte bara kastar ner tvätten för trappan) men sen när jag ska tvätta tar jag upp all tvätt och sorterar på golvet. Där ligger den medans de snygga tvättkorgarna är tomma!! Tanken med det??

Sån är jag!!! Puss och kram

Ovido - Quiz & Flashcards