Direktlänk till inlägg 6 december 2012

Psykavdelning, nylonstrumpor och... Barnafödelse

Av evelina nordberg - 6 december 2012 01:30

Natten är kommen och halva hemmet är sådär städat..

Tänkte på en sak. När lilla Moa kom till världen var en resa i sig. Vattnet gick 05:10 och vid den tiden sov jag i soffan då jag inte kunde röra mig och spydde så fort jag låg ner. Skulle precis gå och kissa när jag hunnit tre meter och vattnet forsade ut ärligt talat. Värkarna kom lite då och då och jag ringde förlossningen som sa ta två Alvedon och lägg dig i ett bad
Problem ett!!: jag kommer säkert i badet med de tre cm vatten som får plats då det annars rinner över när man väger x antal kilo.
Problem två: hur skulle jag sen ta mig upp? Hade ju ingen lust att ringa 112 och säga att denna kvinna sitter fast i badkaret.
På eftermiddagen kom min underbara far och in till näl åkte vi. Väl framme skulle två väskor med in och direkt innanför fanns bårhuset. Jag kände mig redan döende så det var inte direkt upplyftande!
Hissen var svart och totalt död så den passade bra in där.
Fick krypa upp för trapporna i mitt ytterst sämsta val av ljusgråa gympa byxor vilket betyder att de inte direkt var ljusgråa när jag kom upp.

Väl där efter många Provtagningar, mätande osv bad de mig ta en promenad. Kom ju 100 meter på 45 minuter och frågan var bara hur i hela ..... Tar jag mig tillbaks?
Kidnappade en rullstol som tillhörde sjukhuset och for tillbaks..

Hissen var dock fortfarande död och trapporna kändes som ett maraton lopp. Kändes inte ett dugg bättre när en sköterska frågade mig halvvägs varför jag inte tar hissen? Ja du..., fråga gärna en kvinna i extrema värkar den dumma frågan så får du svar på tal!!

Väl utanför förlossningen fick jag ringa på en ringklocka och nej de är inte supersnabba på att öppna där och utanför fanns en korridor på 100 meter med kala väggar och inte en stol i sikte...

Barnmorskan släppte tillslut in mig och såklart låg mitt rum längst bort i korridoren. En evighets promenad och inte direkt kortare när BM vad mig snabba på lite.

Inne i rummet bad hon mig byta om och lägga mig och vila för detta skulle ta lång tid. Jag drog mig upp på britsen och BM gitt-Marie kollade läget och jo visst 10 cm var det här..

Fortsättning i ett annat inlägg :)

Har ni tänkt på detta med handdukar och män? Vet att i 99% av alla sambo hem så byter mannen inte handduk frivilligt. De tar dom som hänger där.


Om ni successivt tar bort en och en handduk... Kommer det då nya? Nepp!
Men om ni successivt tar bort handdukarna och hänger dit nylonstrumpor så lovar jag er att nylonstrumporna är blöta den dagen då der inte finns någon handduk!

Kram

 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av evelina nordberg - 11 april 2013 14:56

Nordberg.vimedbarn.se

Av evelina nordberg - 10 april 2013 09:03

Igår åkte vi och badade... Vi åkte till Vänersborg badpalats. Ett ganska litet mysigt ställe där man inte känner någon framför allt! Med min nya bikini kände jag mig lite bättre men inte bra :) har noll i entusiasm för min kropp och det känns ju ...

Av evelina nordberg - 6 april 2013 16:15

Blev bjuden på fika idag :) En anställd hade bjudit med mig till Sundsby och oj vad gott allt såg ut! När vi kom stod det en stor present på bordet till Moa :) Moa fick en bil som hon älskade! Hur gulliga anställda har inte jag? Sen att...

Av evelina nordberg - 6 april 2013 02:44

Åh klickar in på jobbets mail... Skummar igenom lite lätt... Åh det öppnar vi!! Stort grattis till Evelina med personal i Stenungsund för att ni tog hem vinsten i tvätt tävlingen! 1:ā kvartalet avklarat och nu kör vi hårt på nästa!! Har lovat...

Av evelina nordberg - 5 april 2013 15:18

Vareviga dag kommer det 100 mail om rabatter och du blir först om detta! Jag förstår verkligen hur folk hamnar hos lyxfällan. Det är väldigt lätt att gå på alla erbjudanden man bombarderas med! På tal om shoppande så har jag äntligen hitt...

Ovido - Quiz & Flashcards